Man met blauwe sjaa; Don Thompson - Shockart Toon Tellegen - De verschrompeling van de olifant Rudolph Chelminski - De perfectionist Daniel Boulud - Brieven aan de jonge chef Kermit Lynch - Avonturen op de wijnroute Hekket, van Lier, Verstegen - You're here for The Beatles

Daniel Boulud - Brieven aan de jonge chef

Daniel Boulud
Daniel Bouluds enthousiasme is onweerstaanbaar
Alice Waters (Chez Panisse)

Daniel Boulud

Brieven aan de jonge chef

Daniel Bouluds enthousiasme is onweerstaanbaar
Alice Waters (Chez Panisse)

In twaalf openhartige brieven richt de beroemde Franse chef Daniel Boulud zich tot de enthousiaste jonge kok. Hij vertelt op een aangename, luchtige manier, met veel anekdotes, alles wat je wilt weten over het werken in een toprestaurant. Elke brief behandelt een specifiek onderwerp. Boulud besteedt o.a. aandacht aan de culinaire kant van het vak, de kooktechnieken, aan het inkopen van de juiste ingrediënten, aan de stages en de culinaire reizen. Maar ook aan de bediening, de organisatie, het management en aan de financiën. De brieven staan vol tips en praktische adviezen. Verspreid door het boek staan Bouluds favoriete recepten.

Brieven aan de jonge chef is een boeiende en leuke combinatie van memoires, praktijk- en kookboek. Iedereen met meer dan gewone belangstelling voor eten en uit eten gaan zal van dit boek genieten.
actie in vis aan de scheldeDaniel Boulud begon als veertienjarige jongen in de keuken van restaurant Nandron in Lyon. Hij volgde zijn opleiding bij een aantal grote Franse chefs. Tegenwoordig is hij eigenaar van o.a. Daniel, Café Boulud en DB Bistro Moderne in New York.

Lees fragment
Technische gegevens:
oorspronkelijke titel:
Letters to a Young Chef
nur: 440 - eten en drinken algemeen
isbn: 9789077969038
aantal pagina’s: 144
bindwijze: ingenaaid boek
prijs: 15,-