Man met blauwe sjaa; Don Thompson - Shockart Toon Tellegen - De verschrompeling van de olifant Rudolph Chelminski - De perfectionist Daniel Boulud - Brieven aan de jonge chef Kermit Lynch - Avonturen op de wijnroute Hekket, van Lier, Verstegen - You're here for The Beatles

Rudolph Chelminski - De perfectionist

Rudolph Chelminski

De perfectionist
Leven en dood in de Franse keuken

Absoluut geweldig, van het begin tot het tragische einde
Anthony Bourdain, schrijver van Keukenconfessies

Bernard Loiseau was een van de meest legendarische driesterrenchefs van Frankrijk. Zijn restaurant La Côte d’Or was bekend over de hele wereld. In eigen land was hij een mediaster, die het publiek charmeerde met zijn glimlach. Achter Loiseaus vriendelijkheid en jovialiteit ging echter grote onzekerheid en faalangst schuil. Hij hunkerde naar erkenning en bevestiging van zijn talent. Met fatale gevolgen.

De Amerikaanse journalist Rudolph Chelminski schreef een schokkend en ontroerend portret van deze bezeten chef-kok, wiens perfectionisme aan het obsessieve grensde. Met veel aandacht voor biografische details, anekdotes en met prachtige portretten van zijn leermeesters. De perfectionist is een unieke combinatie van psychologisch portret en culinaire biografie, en biedt een fascinerende kijk achter de schermen van een sterrenrestaurant. Niet eerder werd er op zo’n openhartige en aangrijpende wijze geschreven over het keiharde leven aan de culinaire top.
Rudolph Chelminski
Rudolph Chelminski is journalist. Hij publiceerde eerder The French at Table.

Lees fragment
  Technische gegevens:
oorspronkelijke titel: The Perfectionist - Life and Death in Haute Cuisine
nur: 440 - eten en drinken algemeen
isbn: 9789077969069
aantal pagina’s: 248
bindwijze: ingenaaid boek
prijs: 12,50