Man met blauwe sjaa; Don Thompson - Shockart Toon Tellegen - De verschrompeling van de olifant Rudolph Chelminski - De perfectionist Daniel Boulud - Brieven aan de jonge chef Kermit Lynch - Avonturen op de wijnroute Hekket, van Lier, Verstegen - You're here for The Beatles

Kermit Lynch - Avonturen op de wijnroute

Deze titel is momenteel uitverkocht. Herdruk in overweging.

Kermit Lynch

Avonturen op de wijnroute
Een wijnkoper reist door Frankrijk

Geen wijnliefhebber kan zonder, en wie dit leest wordt
gegarandeerd wijnliefhebber
(Nicolaas Klei)

In Avonturen op de wijnroute doet de Californische wijnimporteur Kermit Lynch verslag van zijn eerste reizen door Frankrijk, op zoek naar geschikte wijn voor zijn wijnhandel. Op bijzonder smakelijke wijze en doorspekt met allerlei anekdotes vertelt hij over zijn ontmoetingen met wijnmakers, de proeverijen in ijskoude kelders, de diners op de chateaus en aan grote tafels in de buitenlucht in de Provence.

De lezer maakt kennis met bijzondere mensen, met wijnmakers die hun hart en ziel hebben verpand aan het maken van goede, pure en zuivere wijn. En die bereid zijn offers te brengen voor een eerlijk product. Maar hij maakt vooral kennis met Kermit Lynch, een eigenzinnige wijnkenner met een fantastische smaak. Een hele goede proever en bovenal een geweldige verteller, met een prettig gevoel voor humor.
Avonturen op de wijnroute laat zich het ene moment lezen als een roman, dan weer is het een combinatie van reisverslag en wijngids. Een mengeling van Peter Mayles Een jaar in de Provence en James Halliday/Hugh Johnsons The Art and Science of Wine. Het is informatief, scherp, geestig, ontroerend en eerlijk. En, een groter compliment kun je een wijnschrijver niet geven, je krijgt er dorst van!

De eerste druk verscheen in 1988. Opvallend is dat sinds het verschijnen van dit boek een ware revolutie heeft plaatsgehad onder wijnmakers in Frankrijk en elders in de wereld. Op dit moment zijn er meer eerlijke, zuivere, pure, natuurlijke en lekkere wijnen te vinden dan ooit tevoren. Toeval?

Kermit Lynch
Kermit Lynch (tweede van links)

Kermit Lynch opende zijn winkel in Berkeley, Californië, in 1972. Niet lang daarna begon hij zelf wijn te importeren. Hij werd door de James Beard Foundation uitgeroepen tot Wine Professional of the Year, en door de Franse regering onderscheiden met de Médaille du Chevalier de L'Ordre de Mérite Agricole. Avonturen op de wijnroute werd onderscheiden met de Veuve Clicquot Wine Book of the Year. Tegenwoordig woont Kermit Lynch een deel van het jaar in Berkeley, Californië en een deel in de Provence, vlakbij Domaine Tempier.

De portretten en foto's in het boek zijn van Gail Skoff, en sluiten wat sfeer betreft prachtig aan bij de tekst.

Lees fragment
  Technische gegevens:
Kermit Lynch: Avonturen op de wijnroute
Ondertitel: Een wijnkoper reist door Frankrijk
Voorwoord: Nicolaas Klei
Vertaling: Antonia Bolweg
Druk: 2
Pagina's: 272
Illustraties: ja
Formaat: 215 x 135 x 29
Bindwijze: ingenaaid
Gewicht: 370 gram
NUR-code: 440
Prijs: 12,50
ISBN: 9789077969014